woensdag 12 december 2007


Het is een week geleden dat ik het laatste mailtje heb verstuurd. Het is ook een relatief rustige week geweest. We hebben ons het weekend nog wel een beetje bezorgd gemaakt om Peter zijn ontlasting, hij had het hele weekend geen ontlasting gehad en hij was behoorlijk in zichzelf gekeerd. Dit schijnt bij het niet hebben van ontlasting te horen. Ik had tegen Peter gezegd dat ik maandag het ziekenhuis pas zou verlaten als hij ontlasting had gehad, gôh laat hij nou net flink wat hebben neergelegd toen we in de wachtkamer zaten te wachten. Maar goed om even verder te gaan met het verhaal, Peter heeft maandag dus zijn derde chemokuur gehad. Ook deze keer is hij er behoorlijk ziek van geweest, is veel misselijk geweest en heeft ook vaak moeten spugen (veel slijm). Maar hij gaat er heel goed mee om en heeft er ook weinig moeite mee dat hij zoveel moet spugen, hij raakt niet in paniek, maar blijft er heel rustig onder. Ook lukt het hem aardig om met zijn ademhaling het spugen toch wel wat te beperken.
Gelukkig houdt hij zijn voeding zoveel mogelijk binnen, dat is ook heel belangrijk,
want hij krijgt nu speciale energie rijke sondevoeding, waardoor hij nu dus al weer 2 kilo is gegroeid. Hij vindt het alleen vervelend om te moeten spugen als er bezoek bij is,
hij presteert het zelfs om dan tegen het bezoek "sorry" te zeggen, de lieverd.
Met zijn ontlasting gaat het nu gelukkig goed, wat voor hem ook wel een opluchting is, hopelijk blijft dit ook zo. Hopelijk gaat het met de misselijkheid ook snel wat beter, want na de eerste (dubbele) kuur was hij er ook zo ziek van, toen heeft hij zelfs nog 2 dagen in het ziekenhuis gelegen. Even voor alle duidelijkheid, bij de eerste en de derde kuur, kreeg Peter 2 soorten cytostatica toegediend, bij de tweede en de vierde kreeg/krijgt hij maar 1 soort cytostatica, waar hij dus beduidend minder misselijk van was. We hebben maandag gehoord dat Peter nog een vijfde kuur moet hebben omdat hij zoals het nu lijkt 3 januari 2008 pas geopereerd kan worden. Dit kan eventueel nog veranderen, afhankelijk van de uitslag van de ct scan, die Peter op donderdag 20 december nog krijgt. Zoals we hebben begrepen zal de vijfde kuur een enkele kuur zijn (waar hij dus minder ziek van wordt). Ook begint Peter nu toch wel regelmatig wat haren te verliezen, waar hij erg veel moeite mee heeft, het valt gelukkig niet zo erg op omdat ik zijn haren al lekker kort had geknipt. Als we kijken naar de afgelopen week en naar de week daarvoor is Peter toch een stuk opgeknapt en zit hij volgens ons lekkerder in zijn vel, hij doet het gewoon allemaal ontzettend goed en ik heb enorm veel bewondering voor hem, wat ik hem ook regelmatig laat weten. Vandaag is Peter even een half uurtje naar school geweest, waar hij erg van heeft genoten. Zijn klasgenootjes waren allemaal erg enthousiast en vonden het heel jammer dat we na een half uurtje al weer weg gingen. Maar het heeft Peter zichtbaar goed gedaan om het kontakt met school en zijn klasgenootjes te houden. De kinderen zijn ook allemaal heel belangstellend en sturen regelmatig kaartjes of komen gewoon even langs, wat Peter en wij ook heel erg op prijs stellen. Peter vindt het heel leuk om post te krijgen, elke dag komen er wel een paar kaartjes, waardoor hij nu al ruim over de honderd kaarten heeft. Peter is een ontzettend flinke jongen, die je nooit hoort mopperen. Toen ik hem daar laatst naar vroeg zei hij dat hij in bed af en toe wel even mopperde, maar hij heeft duidelijk aangegeven: "wat moet gebeuren, dat moet gebeuren, om beter te worden". Als je dit soort uitspraken dan hoort dan denk je als ouder wel even gôh wat is Peter toch een flinke jongen. Hier wou ik het eerst maar bij laten.
Willen jullie voor ons en met name voor Peter blijven bidden??

Groeten
Martin en Alide

6 opmerkingen:

Ineke zei

Bedankt voor het mooie verhaal Alide. Jullie maken heel wat mee zo. Succes met de dappere Peter.

Dit worden rare feestdagen zo in Huize Aikema. Valt 3 jan. je tegen of mee?? Toch nog een 5e kuur he?! Maar als alles straks weer goed is, zou dat toch ook geweldig zijn, nu is het wel heel zwaar, maar dan ben je misschien blij dat het zo "grondig" is aangepakt.
Sterkte joh, lijkt me heftig als je kind ziek is.
Hier keert de rust een beetje terug. Kan m'n draai in Nijkerk nog niet zo vinden. Als het lukt zoek ik je een keertje op in Groningen, okay?!

Liefs
Ineke

Karin zei

Hoi Martin en Alide,

Fijn dat jullie ons weer even op de hoogte stellen van hoe het met Peter en jullie gaat. We hopen dat de misselijkheid deze keer meevalt. Wat een flinke jongen hebben jullie toch!
Veel sterkte en we denken aan jullie.

Groetjes, Cornelis en Karin

Alyda zei

Wat fijn om zo weer even "bijgepraat" te zijn! t'is wat, dat poepen! Ik hoop dat het nu goed blijft gaan. Als ik je goed begrijp zal die 5 e kuur ook weer een dubbele zijn? (net voor kerst....)

Hoe gaat het nu met Nicky dan? kun je er ook nog een beetje voor haar zijn, of valt dat niet mee? Slaat zij zich er een beetje door heen?

Enne....dagelijks liggen jullie op tafel hoor,hier! Dan brengen we jullie voor Zijn troon!

groetjes en liefs van ons allemaal,
alyda

Dineke zei

lieve mensen.

wat fijn om te lezen dat peter zich een beetje beter voelt.
en hoe gaat het met jullie zelf?kun je het wat verhapstukken?
lijkt me met de feestdagen in zicht een heel dubbel gevoel.ik hoop dat jullie wel kracht en steun voelen in het geloof en en dat de mensen om jullie heen voor peter en jullie gezin bidden.
leuk dat hij even op school is geweest denk dat dat ook heel goed is het contact met vriendjes.
ik wens jullie veel sterkte en tot de volgende keer
lieve groetjes dineke

Marieke zei

tjonge jonge alida dat valt toch niet mee voor jullie gezin en idd wat een flink kind daar mag je zeker trots op zijn,menig kind had zo niet gereageerd toch snap ik dat je als moeder machteloos staat en graag wilt helpen,het leven is hard veel te hard maar ik bid voor jullie dat dit allemaal opgelost word en dat hij en jullie sterker uit de strijd komen

veel liefs marieke

Alinde zei

Dank jullie wel voor alle info die jullie ons sturen.
We zullen Peter snel weer een kaartje sturen .
Wat een zorg allemaal he?
Gelukkig zijn er alweer 3 maandagen om en zijn jullie over de helft.
Worden jullie goed begeleid van uit het ziekenhuis?

Als jullie behoefte hebben aan boekjse /website of andere informatie /
of vragen mbt kinderen en hoe zij omgaan met deze ziekte ect ect mail me dan gerust .
Ik weet er veel van en kan jullie wellicht weer iets verder helpen.
Ik heb korte lijntjes met collegea etc.

Geef Peter en Nicky en vette coole knuffel en we houden contact.
Heel goed trouwens zo,n rondzend brief!!!
groeten Martien en Alinde