donderdag 14 februari 2008


We kunnen nu langzamerhand zeggen dat we de goede kant opgaan. Peter had vorige week voor de keelontsteking een antibiotica kuur gekregen, helaas heeft die kuur ervoor gezorgd dat Peter een schimmelinfectie in zijn mond kreeg, wat het eten natuurlijk ook weer wat bemoeilijkt heeft, dus tegen die schimmelinfectie kreeg Peter zuigtabletten. We zijn maandag voor de eerste keer voor contole geweest. We hebben toen de uitslag van de echo en de foto gekregen, alles zag er goed uit. Ook is er weer bloed geprikt, wat deze keer erg moeilijk ging. De vaten deden raar en als ze eenmaal goed in een bloedvat zaten kwam er tot overmaat van ramp geen bloed terug.
De hele lieve prikdames (laborantes) Willie en Jannie hebben Peter heel goed geholpen met ontspannen, zodat ze toch 1 buisje vol bloed kregen (helaas moesten ze er 3 hebben).
Ondertussen zijn we naar de fysio gegaan voor een kracht test en een loopoefening. Later hebben willie en Jannie het nog een keer weer geprobeerd en toen ging het prima en hadden ze voldoende bloed, want de leverfuncties moesten ook nog geprikt worden. De keelklachten en de buikklachten waren inmiddels zo goed als verdwenen, helaas kwam hier dus die schimmelinfectie voor terug. De oncoloog; de Tamminga was wel tevreden, ondanks dat Peter 1 pond was afgevallen, maar goed, door de verminderde eetlust en de schimmelinfectie was dat geen probleem. (Ik denk dat ik binnenkort maar even bel of ze alles wat met de sondevoeding te maken heeft weer op willen halen.) In principe gaan de controles nu om de 3 maanden plaats vinden, maar omdat we de medicatie graag af willen bouwen, want de pijnklachten in Peter zijn voeten zijn nagenoeg verdwenen, mogen we over 1 maand weer voor controle komen, dit geeft ons ook wel een veilig gevoel. Het enige wat Peter nu moet doen is goed eten en aansterken, zodat hij weer wat meer spierkracht krijgt en het lopen dan ook weer wat beter zal gaan, want af en toe zwikt hij nog wel eens door zijn enkel en ligt dan zomaar op de grond. Peter is vanaf dinsdag elke dag al even weer naar school geweest. Hij geniet daar erg van en wil het graag zelf uitbreiden. Volgende week probeert hij of hij elke ochtend de hele ochtend naar school kan.
Deze keer zijn de berichten dus positiever, hopelijk blijft dit zo. Ga er maar vanuit dat geen bericht goed bericht is. Bedankt voor al jullie medeleven in de vorm van telefoontjes, kaarten, mailtjes en kadootjes. Wij stellen het alle vier zeer op prijs. We blijven jullie op de hoogte houden, maar de kans is groot dat het nu dus eerst wat rustiger zal zijn.
We moeten 17 maart weer voor controle.

Groeten,
Martin en Alide
Peter en Nicky

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Alide, Martin, Nicky en Peter,

Ziet er mooi uit!!

Groetjes Betsie van der Veur

Anoniem zei

Het duurt even, maar uiteindelijk blij dat het weer de goede kant op gaat!!! PETJE AF, PETER!!!!!!
Heel veel sterkte nog de komende periode...

De weblog ziet er goed uit....

Groet,
Christian ( en famiilie)

johan zei

Ja inderdaad Peter Petje af ,en ga ervoor .Sterkte verder en groetjes Jo

Anoniem zei

wat zijn we toch ontzettend blij dat het weer beter met je gaat !!! je doet het harstikke goed hoor Peter je bent een kanjer !!! heel veel liefs en knuffels van ome Renze en tante Heidi

Anoniem zei

Hallo Alide, Martin, Peter en Nicky.
ik heb jullie verhaal gelezen(slik)
ik weet eigenlijk niet wat ik moet schrijven.
ik kan alleen maar zeggen,Peter ik hoop dat je gauw aansterkt en jullie veel sterkte wensen,maar zoals het er nu uit ziet gaat het de goede kant op.
Peter zet hem op he.

veel liefs Andre,Gea,Remco,Mandy

Anoniem zei

Zo, Peter,
we wensen je veel moed en kracht! in de komende tijd.
indrukwekkend om je fotos te bekijken, Peter,
je doet je naam eer aan-rots!
Gerlies van der Sman,
Ruud, Hugo en Daan

Anoniem zei

Hoi Luitjes.

Het ziet er goed uit die weblog van jullie.
Ga zo door.
Mooie foto's vooral die in het zwart wit alleen die staat er nu ff niet meer op haha.

Peter zo te horen gaat het steeds een beetje beter met je.
Geweldig vriend.

Ik kom zeker regelmatig kijken hoe het verder gaat.

Groetjes Laura

Anoniem zei

Hoi Oestinoff,

Alles oke daar, Mooie foto's kerel.
Sterkte en groeten van Martin, Anky, Bjorn , jorik en Ferike

Aikema