zondag 26 april 2009

De wensvervulling van Peter

Vrijdagmorgen stonden we op de normale tijd op omdat Peter en Nicky nog van niks wisten.
Martin had de dag ervoor al laten weten dat hij vrijdag vrij was omdat hij in de tuin aan de slag wilde, vandaar dat de kids het niet raar vonden dat Martin niet om 7.30 uur aan het werk ging. Ze keken wel even vreemd op toen opa om 8.30 op de stoep stond met de mededeling dat hij erg nodig naar het toilet moest (opa kwam Shadow ophalen om hem naar het pension te brengen). Om 8.30 zei Peter opeens dat het half 9 was en dat we snel naar school moesten.
Onze uitleg dat de school om 9.30 uur begon werd geaccepteerd.
Vervolgens ging tegen 9 uur de bel en stonden er mensen van Doe Een Wens Stichting op de stoep. Toen ging er bij de kinderen een belletje rinkelen.
Na de uitleg dat wij met Harm en Gertie mee zouden gaan en dat Fanny in ons huis zou blijven stapten we in de auto.

Dag 1

We gingen op weg, maar waarheen was voor ons een groot raadsel. We reden even een rondje langs de school en gingen toen op weg naar een voor ons onbekende bestemming.
De eindbestemming was Leens, we gingen naar insectenwereld. Daar werden we warm ontvangen en konden eerst zelf rondkijken. Vervolgens kregen we van Tom een uitgebreide rondleiding, met name over de insecten en het nut ervan. Peter kreeg nog een baardagama (soort hagedis), een egel, een schildpad en een kerkuil op zijn hand en een slang in zijn nek. Ook mochten Peter en Nicky de neusberen voeren.
Vervolgens konden Peter en Nicky zelf een sprinkhaan prepareren. Daarna gingen we met z’n allen patat eten met een ijsje na. Na nog even rondgekeken te hebben gingen we verder naar wederom een voor ons onbekende bestemming.
We kwamen terecht in Assen, in de Smelt.
Ook daar werden we warm ontvangen en gingen we eerst met z’n allen iets drinken en kregen Peter en Nicky rugzak gevuld met allerlei lekkers en kadootjes.
Daarna gingen wij met z’n viertjes zwemmen en gingen Harm en Gertie “even weg”.
Na het zwemmen gingen we eten in het piri piri restaurant in de Smelt, vervolgens werden wij afgeleverd in hotel van der Valk in Assen, waar voor ons 2 kamers waren gereserveerd.
Er stond voor ons een verassingspakket klaar met daarin drinken voor de kids een paar pilsjes voor Martin en wijn voor Alide en het nodige om te smullen en nog een doos met spelletjes, maar daar zijn we niet meer aan toe gekomen.
We hebben heerlijk op bed liggen televisie kijken, waarna we tegen een uur of 11 zijn gaan slapen. We zouden gewekt worden voor het ontbijt de volgende ochtend.

Dag 2

We moesten zaterdagmorgen vroeg opstaan, want vanaf 7 uur werd het ontbijt geserveerd en we zouden om 8 uur weer opgehaald worden door Harm en Gertie. Het enige wat ons werd verteld is dat we een aardig lange autorit voor de boeg hadden. Na een korte nachtrust was het behoorlijk stil in de auto.
Eenmaal goed wakker gingen wij onderweg alle borden bekijken en raden waar we heen zouden gaan. Uiteindelijk kwamen we terecht in een plaatsje vlak bij Utrecht, Haarzuilens en gingen we naar de Elf Fantasy Fair.
Hier hebben we een indrukwekkende dag beleefd, maar ook erg vermoeiend al die indrukken van vreemd uitgedoste mensen.
Peter en Nicky hebben allebei nog een kadootje uit mogen kiezen.
Tegen een uur of half 4 hadden Alide en de kids het wel gezien en zijn we richting auto gelopen. Onderweg hebben we bij Staphorst nog een tussenstop gemaakt om even de benen te strekken en even wat te drinken.
Daarna zijn we doorgereden naar Assen waar we bij een pizzeria heerlijk hebben gegeten.
Na het eten werden Peter en Nicky toch wel een beetje ongeduldig en moe, maar we moesten nog even geduld hebben, we konden echt nog niet weg……
Plotseling kwam er een echte Porsche voorrijden.
Wat bleek nu…… die Porsche kwam speciaal voor Peter, hij had nl. aangegeven wel eens een ritje in een Porsche te willen maken. Dat hadden de wenshalers dus goed onthouden.
Na een fotoshoot in en om de Porsche zijn we weer richting Groningen gereden, uiteraard mocht Peter in de Porsche naar Groningen.
Dat vond hij geweldig. De chauffeur heeft hem op de snelweg even flink op zijn staart getrapt.
Peter was daar zo van onder de indruk dat hij onderweg zijn vriend/buurjongen Patrick heeft gebeld met de mededeling dat hij onderweg naar huis was in een hele coole auto.
Eenmaal thuis werden we opgewacht door Fanny en haar mede klussers en…Patrick.
Opa kwam gelijk met ons thuis, hij kwam Shadow weer terug brengen.
Iedereen ging mee naar binnen om de allerlaatste verrassing voor Peter te bekijken.
Peter heeft een compleet ingerichte tienerkamer gekregen.
Alles in zijn kamer is nieuw,het behang, de lamellen, de vloer, het bed, de kasten, het bureau en alle accessoires die je maar kan bedenken in een tienerkamer.
Er is zelfs genoeg opberg ruimte voor al het speelgoed van Peter.
Alles heeft een likje verf gekregen en ziet er weer fris uit.

Peter heeft een compleet ingerichte kamer in de stijl van Lord of the Rings gekregen.
Op 1 muur staan alleen maar afbeeldingen van Lord of the Rings, er staat een klokje van Lord of the Rings en op de deur hangt een mooie poster en er staat een grote afbeelding van Gollum. Wat moet dat een mega klus zijn geweest om die muur er mooi in te krijgen.
Nou het is allemaal prima gelukt en we waren allemaal enorm onder de indruk wat Fanny en haar beide klussers in 2 dagen voor elkaar hebben gekregen.
Wat geweldig!!!!!!!!!
Dan staat er een enorm mooi boeket bloemen op tafel en een mooie Lord of the Rings taart in de keuken……op die taart staat het oog van Sauron.
Het waren 2 geslaagde dagen…… er zijn geen woorden voor om Fanny, Harm, Gertie, de beide klus mannen en de chauffeur van de Porsche te bedanken…… en natuurlijk de Doe Een Wens Stichting die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.
!!!!! BEDANKT ALLEMAAL !!!!!
Wij, maar vooral Peter gaan nog erg lang na genieten…

Groetjes
Martin, Alide, Peter en Nicky

4 opmerkingen:

Djordy zei

Wat klinkt dit geweldig zeg.
Ben enorm benieuwd naar de foto's van jullie 'weekend'.
Krijg er tranen van in de ogen.
Geweldig.

Liefs Elisabeth en mannen

Fam Scheper zei

Hoi

Wat een geweldig weekend hebben jullie gehad.
Het is jullie zoooo ontzettend gegund!!
We zijn heel erg benieuwd naar de foto's van Peter zijn prachtige kamer!

groetjes Henk, Marga, Yeraldin, Natalia en Juan

Anoniem zei

Hoi lieve fam

Lees net jullie prachtig verhaal, geweldig! Wat zullen jullie genoten hebben en wat zal Peter nog lang kunnen na genieten van zijn mooie kamer. Komt er nog een foto van op de web-log ben ondertussen wel heel nieuwsgierig geworden.

Veel liefs
Frank,Gina en Michael

Karin zei

Hoi,

Ik lees net wat jullie allemaal beleefd hebben in het verrassingsweekend. Wat geweldig allemaal, het houdt maar niet op. Ben benieuwd naar de foto's.

Groetjes, Karin (en Cornelis natuurlijk)